Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Nekter han å drikke i mitt hus…

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Kjæresten min drikker hver dag, blir gjerne 3-4 halvlittere hver kveld, en god del ekstra i helgene, og han blir ufin dersom det blir for mye. Han «innrømmer» at han har ett alkoholproblem, men bare i etterkant av episoder som har gjort at jeg tviler på forholdet. Nå har jeg satt ned foten, i mitt hus får han ikke drikke alkohol på hverdager, noe han aksepterer. Problemet er da at jeg er redd for at dette forverrer situasjonen for han, og jeg har dårlig samvittighet. Han overnatter/bor da hos en nær slekning på ukedagene, og denne personen forsyner han mer en gjerne med alkohol. Hos meg begrensett han hvertfall inntaket på hverdager. Nå lurer jeg på om jeg rett og slett har gjort ett egoistisk valg som vil forverre situasjonen for han på sikt…
Kvinne, år fra


Vi skjønner at dette er en vanskelig situasjon, men det er viktig og bra at du har satt grenser for hva du aksepterer av alkoholbruk hjemme hos deg selv. Du kan ikke ta ansvar for din kjærestes valg og livsførsel, det er noe han må ta ansvar for selv. Hvis kjæresten din ikke vil endre på sitt forhold til alkohol kan det hende at du blir nødt til å tenke over relasjonen du har til han og om dette er et forhold du skal satse på. Hvis kjæresten din ønsker å gjøre noe med sitt forhold til alkohol kan du tipse han om internettsiden rushjelp.no,  der finner han test og nettbasert selvhjelpsprogram. Hvis du ønsker å snakke med noen om hvordan du har det er du velkommen til å ringe oss, vi har åpent hver dag mellom 11-19 . Du kan også chatte med oss på hverdager mellom14-17.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.