Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Alkoholproblem hos samboer

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Samboeren min er oppvokst i et alkolisert hjem med omsorgssvikt fra far som han bodde hos. Han drikker seg mye full når han er alene hjemme, jeg jobber turnus og er en del borte på kveldene. Han drikker aldri når jeg er til stede, men jeg kommer ofte hjem til han full. Han drikker seg også full når han er alene med sønnen på 2 år (etter han har lagt seg) som er hos oss annenhver helg. Jeg tror ikke han er avhengi per dags dato, men fortsetter han sånn kommer han nok til å havne på kjøret. Jeg er gravid å ønsker ikke en sånn far til barnet mitt. Han har aldri vært voldelig eller slem, tror han bare sitter med veldig mye fra barndommen sin inni seg.. Hva kan jeg gjøre for å hjelpe han? Han har innrømmet at han har et problem..
Kvinne, år fra Oppland


Dette er en vanskelig situasjon og det er forståelig at du er bekymret. Både med tanke på at samboeren din drikker når han er sammen med sin to år gamle sønn og med tanke på at du er gravid. Det som tross alt er positivt er at han ikke drikker når dere er sammen og at han forstår at han har et problem. Hvis samboeren din ønsker å gjøre noe med sitt forhold til alkohol, og han føler at han trenger hjelp kan dere kontakte lege som kan henvise dere videre i hjelpeapparatet. Du kan også tipse han om internettsiden rushjelp.no,  der finner han test og nettbasert selvhjelpsprogram. Det er nok viktig at du er tydelig på hva du vil gjøre hvis han ikke endrer drikkeatferd. Det vil si at du bør informere hun som er moren til gutten på 2 om situasjonen. Det er også viktig at du formidler klart til han at du ikke ønsker at barnet ditt skal være sammen med en far som drikker.

Hvis du ønsker å snakke med noen om hvordan du har det er du velkommen til å ringe oss, vi har åpent hver dag mellom 11-19 . Du kan også chatte med oss på hverdager mellom14-17.

 

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.