Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Kona har rusproblem og jobber i helsevesenet

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei..vet ikke hvor jeg kan henvende meg derfor tenkte jeg at dette kanskje kunne være plassen. Har en kone som jobber som sykepleier og vi tror hun hat utviklet et problem med amfetamin…hun har lyst på hjelp men vet ikke hvor hun kan søke dette. Etter et mislykket»fremstøt» hos en psykolog for et års tid siden, der hun inrømmet dette ble hun truet med melding til fylkeslege osv…hun vil ta det opp med fastlegen sin, men er redd for konsekvensene….legen har vel taushetsplikt men samtidig meldeplikt eller hva? Hun trenger hjelp men vet ikke hvordan hun skal gå frem….er jo så tabubelagt og vanskelig dette…..please hjelp oss litt på vei med dette Mvh Bekymret ektemannMann, 45 år fra Møre og Romsdal


Viser til telefonsamtale med deg tidligere og vi forstår at hun er redd for konsekvensene i forhold til at legen skal melde ifra. Det er nok individuellt om legen melder fra eller ikke, så muligheten er absolutt tilstede. Dersom legen melder ifra er det store muligheter for at hun mister sin autorisasjon. En mulighet er at hun sjekker med arbeidsgiver (intranett e.l) i forhold til hva arbeidsgiver foretar seg dersom en ansatt har et rusproblem. Noen arbeidsgivere justerer arbeidsoppgavene i den perioden den ansatte kommer seg ut av rusproblemene, mens noen arbeidsgivere skreddersyr andre løsninger. Vi tenker at det kan være positivt at hun forteller sin arbeidsgiver om problemene i forkant. Blir det oppdaget i etterkant kan konsekvensene bli større. Det vi tenker er viktig er at hun tar tak i problemene så fort som mulig før de blir større. På akan.no kan du lese om rus og arbeidsliv. De har også en gratis anonym veiledningstjeneste hun kan benytte.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Velkommen til RUSinfo!

Tirsdag 25. juni holder tjenesten stengt!