Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Hva er feil med meg?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Satt med en gjeng for og ta en stor stripe hver med amfetamin, eller var det methamfetamin? Alle ble i knallform og koste seg gjennom hele natten, vi tok 2-3 striper til i løpet av natta. Når kl var rundt 2 på natta dagen etter, begynte alle å få nedtur bortsett ifra meg. Foreslo at vi skulle prøve og legge oss, og det gjorde vi. Jeg sovna nesten like fort som jeg la meg i senga. Men alle de andre hadde vist ligge og kaldsvetta og vært ekstremt paranoide. Noe jeg fort la merke til når jeg våkna kl 11 helt uthvilt uten noen tegn til verken dårlig matlyst eller psyke. Det var fælt og se dem så dårlige, han ene trodde han skulle dø, mens hun andre følte hun ble forfulgt. De skalv og så psykisk knekt ut og kastet nesten opp når dem prøvde og få i seg en liten skive mat. Dette var første gang vi hadde prøvd det. Men jeg kan ikke forstå hvorfor alle ble dårlige og ikke jeg? Går ikke på noen form for medikamenter! Eneste jeg får i meg i pilleform er omega 3 liksom, og har verken add eller adhd. Er det noe feil med meg? Alle sier dette skal være så farlig og avhengighets skapende, null stress for meg og kaste resten som var i posen. Eneste bivirkningen jeg merka var at jeg nesten konstant var tørr i munnen. Men som sagt fikk ikke noen nedtur og jeg sov godt hele natta. Er nå 9 dager siden, enda ikke merka noen forskjell. Syns rusen var helt grei, men blir siste gang vi prøver det. Kunne hatt det like gøy med og bare ta noen øl! Håper på ett kjapt svar! Da jeg finner dette meget merkelig. Mvh [… anonymisert, Red.] Mann, 24 år fra Buskerud


Det er vanskelig for oss å vite om det var amfetamin eller metamfetamin dere brukte. Det man får kjøpt på gate i Norge er som oftest utblandet og kan inneholde begge deler.

Det stemmer at amfetamin er sterkt avhengighetsskapende, det betyr ikke nødvendigvis at man blir avhengig etter å ha prøvd det en gang. Det er ikke så mange fysiske abstinenssymptomer men amfetamin kan utløse en del psykiske reaksjoner. Folkehelseinstituttet skriver blandt annet at  «faktorer som synes å øke risikoen for psykoser er tidligere bruk av amfetamin/metamfetamin, hyppig bruk, inntak av høye doser, og samtidig bruk av andre rusgivende stoffer» . Det er vanskelig for oss si noe om hvorfor du ikke fikk de sammen reaksjonene som vennene dine, men individuelle forskjeller er vanlig med alle typer rusmidler. Du skriver at du ikke skal prøve det igjen og det støtter vi på det sterkeste. Desto flere ganger du prøver desto større mulighet er det for at du opplever psykiske reaksjoner. Vi anbefaler deg å lese om amfetamin her.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.