Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

hva er egentlig death loop og ego death?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei, jeg er en mann på 20 år. Her om dagen hadde jeg den skumleste opplevelsen noen sinne. Jeg og en kamerat tok sopp av typen Thai sopp. Det er en sterk psychedelic sopp som kan gi sterke hallusinasjoner. Jeg hadde spist det en gang før og det gikk bra. Den gangen spiste jeg og en kompis 2.3 gr hver av tørket thai sopp. Ingen ting gikk galt og ingen ting ble skummelt. Her om dagen skulle vi prøve igjen, og det har gått lang tid mellom første gangen og nå. Vi tok 2.6 gr hver denne gangen. Vi gikk ut et sted privat og bare koste oss i naturen, etter det gikk vi hjem og hørte på musikk og spiste masse mat. Men så la jeg meg på en sakosekk og begynte å høre på musikken. Musikken ble sterkere og sterkere, jeg hadde lukkede øyne men jeg kunne «se» musikken. Det var helt sprøtt! Dette oppslukte meg helt og jeg lå kanskje en time på sakosekken uten å røre på meg. Det føltes ut som en evighet, og jeg kom inn i en dyp transe. Det hørtes ut som om jeg var på konsert og musikken var krystallklar og som sagt kunne jeg «se» musikken med øynene lukket. Det var som en slags bergodalbane med farger og effekter. Plutselig kjenner jeg smerter i kroppen og jeg kjenner et stort trykk i hodet. Jeg viste ikke lenger hvordan kroppen min lå! Jeg husket fra et program om snøskred, at hvis man ligger under snøen så klarer man ikke kjenner hvordan man ligger i forhold til opp og ned. Derfor var det lurt å sikle litt, for å kjenne hvilken vei spyttet renner. Jeg gjorde dette og kjente etter. Jeg siklet og spyttet rant opp i nesa. Jeg skjønte at jeg ikke lenger er har kontroll over kroppen. Jeg begynte intenst å tenke på hva som har skjedd og tenke på hvorfor dette skjer. Jeg husket at jeg hadde spist sopp og begynte å komme til meg selv igjen. Til slutt klarte jeg å reise meg opp, jeg satte meg i sofaen ved siden av kompisen min. Jeg sa at jeg hadde reist steder han aldri kunne forstå og at han bare var noe jeg fant opp og en del av min verden jeg hadde skapt. Det var som om jeg var skaperen av mitt eget univers. Og at uten meg så eksisterte heller ingenting av det jeg kunne se eller hadde skapt. Nå begynte det å bli skummelt og jeg klarte ikke lenger å skille virkeligheten fra effekten av soppen. Mange ganger var jeg «våken» men så våknet jeg jo en gang til, og da skjønte jeg ikke om jeg faktisk var våken eller om jeg fortsatt var borte. Jeg husker å prøve å låse opp mobilen med koden min, men det gikk ikke. Det gikk heller ikke med finger-scan metoden, og da ble jeg enda mer redd, fordi virkeligheten fungerte ikke, eller var ikke-eksisterende. Jeg tok tak i vennen min og sa han måtte vekke meg. Men uansett hva han sa så ble jeg ikke bedre. Jeg tenkte at jeg måtte hjem og sove. Det skulle jeg aldri gjort. Jeg gikk hjem, men jeg var ikke sikker på om kroppen min gjorde det. Så kommer jeg hjem og prøver å taste koden til døra, det tok meg veldig lang tid å klare det. Jeg kommer inn og går rett på rommet og legger meg i senga. Da begynte tankene å fly. HVA OM JEG ER DØD? Jeg kunne huske å ha spist sopp og tenkte at jeg hadde dødd hos kompisen min av overdose. Jeg ble helt fortapt i en slags dødsloop som prøvde å få meg til å innse at jeg faktiskt var død, og det var slik det var å være død. Jeg prøvde å se på hendene mine, men de var gjennomsiktige, og blodårene var blå og veldig langt under huden.Jeg hadde også vondt i mange deler av kroppen, som nakke, håndledd og bryst. Jeg tenkte at dette er som en fæl drøm og at jeg må prøve å vekke meg selv ved å bråke eller prøve å påføre meg selv smerte. Jeg ropte og slo i veggen i håp om å våkne. Ingenting fungerte. Logikk, tid og virkelighet ble borte. Rommet mitt forandret på seg og ting sto på andre steder enn normalt. Jeg prøvde å skru på pcen min for å se på noe gøy i håp om å lande fra dette helvette av en bad trip. Jeg klarte ikke ta passordet mitt så det gikk ikke. Tanken om at jeg faktisk var død ble enda sterkere når jeg begynte å fryse helt plutselig. Jeg frøys og lå i senga mens jeg hadde de sykeste tankene i hode om hvordan jeg hadde dødd og hvordan dette var mulig. Hvordan hele universet var bare min illusjon av livet, og at nå skulle alt ende. Jeg tenkte at å dusje kanskje ville hjelpe. Så jeg gikk i dusjen, dusjen varte kanskje 2 minutter fordi det rett og slett var for vanskelig. Jeg begynte nå å tro at alt jeg så og hadde rundt meg var minner fra det som tidligere hadde vært mitt liv, og at uansett hva jeg gjør nå så har ikke det noe å si. Så jeg satte meg i stua og begynte å gråte. Gråte over hvor dum jeg hadde vært som hadde spist sopp, dum som klarte å dø pga det. Jeg trodde rett og slett at jeg aldri komte til å våkne igjen. Da våknet ste faren min opp. Jeg trodde at han var noe jeg hadde skapt så uansett så gjorde det ikke noe at han så meg naken. Han sa det luktet rart i huset og lurte på hvorfor. Jeg svarte at jeg ikke viste hvorfor. Han skjønte ingenting og gikk å la seg. Men da begynte jeg å rope på han. Han og mora mi sto opp og mora mi lurte på hva det var jeg dreiv med. Jeg sa at jeg ikke visste. Men så plutselig trodde jeg at det som skjedde var min straff. Eller åpenbaring. Jeg vet ikke. Men jeg trodde det var sånn at jeg hadde dødd, og eneste måten å fortelle dem det var å si sannheten, hvis ikke ville jeg ikke kommet til himmelen. (vanskelig å forklare). Så jeg fortalte i håp om at det ville hjelpe, at jeg hadde spist sopp. De skjønte fortsatt ingenting men de må ha skjønt at jeg var totalt borte, fordi pupillene mine fylte nesten hele øyet. Mora mi stilte flere spm som hvor jeg hadde vært og med hvem. Jeg sa at jeg hadde væt i skogen med vennen min og spist sopp, og at jeg angrer veldig. Nå trodde jeg at også vennen min var i samme problem som meg, men jeg trodde at han var død, men jeg trodde også han var en slags fristelse, som jeg måtte tilståfor, eller vise til mine veivisere. (med veivisere mener jeg de som skulle følge meg til helvette/himmelen, som da var min mor og stefar.) For at de skulle kunne vise meg veien måtte jeg først tilstå mine synder, og også møte dem. Mutter var såklart bare redd for at vennen min skulle være i samme tilstand. hun kjørte hjem til han og lurte på hvordan han hadde det, det gikk bra. Jeg ble kjørt til legevakta, i bilen hadde jeg begynt å be til gud om tilgivelse og at han var nødt til å slippe meg inn i himmelen fordi alle som tilstår blir tilgitt. Når vi kom til legevakta ble jeg møtt av 2 damer. Hun ene var ikledd grønt og hun andre hadde på seg hvit sykepleier drakt. Jeg trodde det var gud i grønt og engel i hvitt. Det var den største lettelsen på lenge. Jeg trodde jeg skulle til himmelen! (gud)/legen begynte å spørre hva som hadde skjedd, og jeg trodde jo at det bare var å tilstå alt å bli ferdig med det. Så jeg fortalte alt, også ting fra fortiden jeg angret på. cannabis og effedrin ble nevnt. Gud sa at alt kommer til å gå bra og at dette ikke var noe å bekymre seg over. Fordi livet er fult av fristelser osv. Etter en stund begynte jeg å falle tilbake og jeg skjønte at jeg faktiskt levde osv. Nå var alt over. men det var et nytt problem. Nemlig alt dette jeg hadde påført mor og stefar. Jeg kan ikke se for meg hvor skummelt og ekkelt det var for dem. Men jeg tror fortsatt jeg hadde det værst. Jeg trodde faktiskt at jeg var død. Men jeg er så utrolig lei meg for det som moren min gikk igjennom med meg. Jeg opplevde «ego death» og «death loop» Dette er kjente ting man kun oppnår ved en lvl 5 trip. Det har vært vanskelig for meg å tenke tilbake på hendelsen. Så jeg tenkte jeg skulle skrive alt jeg husker, og kanskje få noen svar på hva «ego death» og «death loop» egentlig er. Jeg opplevde også astral projection, men det har ikke virket negativt på meg. Jeg kan med hånda på hjerte si at jeg aldri skal prøve å spise sopp igjen. Med mindre det er matsopp. Det var rett og slett en alt for stor opplevelse som selv ikke en ninja klarer å forutse eller takle. Jeg kunne skrivet enda mer om hva jeg opplevde, men dette er bare små biter for å holde det kort. Selvom dette ble veldig langt. Jeg lurer også på om det er noen jeg kan eller burde snakke med om hendelsen som er profesjonelle på området? takk for svar. Mvh skremt for livet, men tar det som en god erfaring, samtidig som jeg angrer skikkelig!
Mann, år fra Østfold


Takk for at du delte din opplevelse med oss.

Styrken i sopper kan variere og det høres ut som du har fått en for høy dosering og dermed en heftig virkning. Fleinsopp kan forsterke ubehagelige følelser, særlig hvis man ikke føler seg fysisk og psykisk bra, og det er ikke uvanlig å oppleve angst, uro og paranoia. En slik opplevelse kalles ofte for en «bad trip» og kan være veldig skremmende, noe som du har opplevd.

I beskrivelsen av psykedeliske opplevelser brukes begrepet «ego-death» av brukere for å beskrive en opplevelse hvor man for eksempel føler at «man selv/ eller ens egen identitet (midlertidig) forsvinner» og/eller at «man blir én med universet». «Death loop» refererer antageligvis til en opplevelse hvor man (midlertidig) henger seg opp i tanken at man er død. Alle rusopplevelser er imidlertid individuelle.

Hvis du har behov for å snakke med en profesjonell kan du snakke med fastlegen din, og be om en henvisning til en ruspoliklinikk.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Velkommen til RUSinfo!

Tirsdag 25. juni holder tjenesten stengt!