Student

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hvike stoff(er) har gjort at vi rusmisbrukere mister og ødelegger tennene sine?
Mann


Nå er ikke vi i RUStelefonen eksperter på tenner, men vi skal forsøke å gi deg et svar på grunnlag av det vi vet om skader på tenner ved bruk av narkotika. Det er ikke bare brukere av narkotika som får dårlige tenner og ofte kan det skyldes kombinasjoner av flere forhold. Kosthold, sykdom, medisiner, røyking, graviditet, tannhygiene, munntørrhet og mye mer er viktige årsaker til at tenner blir skadet eller ødelagte. Syre av ulike slag er en stor belastning for tennene. Syren som finnes i stoffer som amfetamin og kokain skader for eksempel tennene. Mange blander ut heroin med sitronsyre. Syre kan gi alvorlig flekker, sprekker, slitasje og forfall. Når tennene er utsatt for syre regelmessig, begynner beskyttende emalje laget rundt tennene å brytes ned, og blir til slutt borte. Uten god hygiene og forebyggende omsorg kan ting gå raskt nedover. Kroppen produserer ikke ny emalje for å erstatte hva du mister, så med daglig eksponering av syre, vokser skaden seg stadig verre.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.