Sliter med å slutte med alkohol.

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Jeg sliter med å slutte med alkohol og betegner meg selv som alkoholiker. En typisk periodedranker der jeg drikker ganske tett i noen uker. Jeg har inn til nå greid å slutte ved å bestemme meg for å slutt, nå føler jeg at jeg ikke greier det på grunn av redsel for hva skjer nå?. smerten i kroppen med angst og fysiske smerter. Er redd for å slutte brått og brutalt da jeg har store smerter i høyre side og føler meg rett og slett ikke bra.
Mann, 59 år fra Telemark


Vi forstår godt at du er redd for å slutte på grunn av angst og smerter i kroppen. Det som kan være løsningen er å oppsøke din fastlege. Der kan du få hjelp og eventuellt henvisning videre. Det finnes mange løsninger for å klare å slutte med hjelp fra legen. Medisiner, psykolog, poliklinisk behandling eller opphold på institusjon er noen av de mulighetene som finnes. Det er viktig at du tar tak i dette nå. Desto lenger du misbruker alkohol desto vanskeligere kan det være å slutte. Smerter og at man ikke føler seg bra bør uansett sjekkes hos lege. I tillegg er det en risiko for at du får kraftige abstinenser om du slutter etter et langvarig og høyt inntak av alkohol, noe som bør følges opp av helsepersonell. 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.