En helg tok jeg amfetamin fra fredag til søndag, på søndag holdt jeg meg unna fra kl 18.00 fordi jeg skulle på skolen på mandagen. Når jeg dro på skolen på mandag morgen og havnet hos legen min ca kl 10.00 pga stor psykisk lidelse, hvor jeg knakk sammen pluttselig, bla.a hyperventilerte, jeg gjemte meg og gråt og jeg slet med å komme meg til lærerene jeg var helt sikker på at jeg hadde tapt alt sammen og verden hadde hvert et bedre sted å være uten meg. Men det som er poenget mitt som er rart er at når jeg var hos legen min og tok urinprøve og fikk svar samme dag, sa at de ikke kunne se noen stoffer som tyder på amfetamin.
Kvinne, 20 år fra Østfold


Det er individuelle forskjeller på hvor lenge medikamenter og rusmidler kan spores hos ulike personer. Generelt pleier vi å si at amfetamin/metamfetamin kan spores i urin fra 2-10 dager.
Hvorfor inntatt amfetamin ikke kunne spores hos deg dagen etter 3 dagers inntak er ikke lett å svare på. 

At du har vært åpen med legen din om at du har brukt rusmidler, er jo en god ting som kan gjøre at du får hjelp med det du sliter med.