Paracetamol

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

I 2 tiden i natt hev jeg i meg 16 stk paracet. Har ennå ikke reagert med kvalme, magesmerter o.l utenom at matlysten er borte, men jeg er likevel skeptisk til om dette vil gi senere skader. Jeg har ikke sagt ifra til noen andre om dette. Hva bør jeg gjøre? Er det nødvendig å oppsøke lege?
Kvinne, 16 år fra


 Ja det kan være farlig. så vi anbefaler deg å ta en tur til legen så fort som mulig. Særlig leveren kan være utsatt, og dette merker man ikke med en gang, noen merker det ikke i det hele tatt. Faren oppstår etter omkring et døgn, så det er viktig at du får sjekket dette opp nå. Du kan først ringe Giftinformasjonen for å høre hva de sier. Nummeret dit er 22591300, og de har døgnåpent. 

Vi lurer på hvorfor du tok såpass mye paracetamol? Hvis du har det vanskelig, vil vi at du skal vite at det ofte hjelper å snakke med noen. Kanskje foreldrene dine er noen du kan snakke med? Hvis ikke kan du jo også snakke med legen når du drar dit. Ellers kan du ta kontakt med helsestasjon for ungdom, helsesøster, eller ringe Mental helse, eller ringe/chatte med Kors på halsen. 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.