Kokain, når blir man av med suget?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei, Jeg har valgt og slutte og drikke alkohol, for at det iløpet av to tre enheter med alkohol setter igang et sug etter kokain. Er det så at Har man en gang prøvet kokain så blir man aldrig kvitt suget?
Mann, 38 år fra


 Spørsmålet ditt om det er slik at man alltid vil kjenne kokainsug om man har prøvd kokain en gang, er ikke så enkelt å svare ensidig på. Men for de aller fleste vil nok suget bli nesten eller helt borte med tiden. Om man har prøvd kokain kun en gang, vil det nok være mye enklere å bli kvitt suget enn om man har brukt en del over tid. Mange vil nok heller ikke oppleve sug etter kun en gang. Samtidig er det slik at enkelte personer generelt har større russug enn andre. Hvorfor det er sånn, har sannsynligvis noe med både gener og pysken og gjøre. 

Russug er noe som for mange kommer og går, og som blir mildere med tiden. For å klare å avstå fra å bruke rusmidler, er det viktig å finne ut hva som trigger russuget. Mange som bruker kokain, bruker det i situasjoner der det også drikkes alkohol. Det gjør at inntak av alkohol kan trigge suget etter kokain. Er man vant til å ta kokain når man drikker, vil suget melde seg, og med promille i kroppen har man lettere for å gi etter for avgjørelser man i edru tilstand hadde klart å avstå fra. Derfor er det nok mange som ønsker å slutte med kokain som tar samme avgjørelse som deg og gir opp alkoholen. Så at du i hvert fall for en periode avstår fra alkohol, er nok en god avgjørelse. 

Det er vanskelig for oss å fortelle deg når suget ditt vil gi seg. Men det kommer til å bli svakere med tiden. Det er mulig at du aldri blir kvitt en siste rest av suget, og da er det viktig å ha bygget opp mestringsstrategier slik at du klarer å avstå om du skulle begynne å drikke igjen. Vårt råd er å holde deg unna alkohol en stund til du føler deg sikker på at du klarer å stå i suget om det skulle melde seg. Om du etterhvert velger å begynne å drikke alkohol igjen, foreslår vi at du tar det langsomt og ikke drikker mer enn en til et par enheter den første perioden.  Prøv deg frem med andre ord. Om suget skulle bli veldig stort slik at det overskygger andre aspekter i livet ditt, er det ikke noe i veien for å søke hjelp hos en psykolog. Fastlege kan henvise deg til dette. 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.