Kan amfetamin etter en gang ødelegge deler av hjernen eller noe i kroppen for alltid?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg var utrolig full, så full som jeg aldri har vært før og tenkte ikke klart i det hele tatt, jeg var også høy, så jeg tok en liten stripe amfetamin(noe jeg angrer noe helt sinnsykt på). Det er kun noen dager siden, men jeg er redd jeg kommer til å slite med denne «avgjørelsen» en veldig god stund. Jeg vet ikke særlig mye om det, men er kjempe redd for stoffet. Kan amfetamin ødelegge noe i hjernen eller kroppen kun etter en gangs bruk? Kan denne ene gangen gjøre at tenkeprosessen blir tregere? Har i det minste fått en støkk i meg som gjør at jeg kommer til å holde meg unna rusmidler en veldig god stund. Har aldri før tatt noe som helst som er sterke enn weed eller hasj, og hadde lovet meg selv å ikke gjøre det, nå er jeg også redd for min egen dømmekraft og hva alkoholen kan gjøre med meg.
Kvinne, 19 år fra Vest-Agder


Vi tror ikke du har noe grunn til å bekymre deg for langvarige skader på hjernen etter ett engangsinntak av amfetamin. Den største faren ved engangsinntak er økt risiko for blant annet hjerneblødning, hjerteinfarkt og hjerterytmeforstyrrelser. Blander du amfetamin med andre rusmidler øker denne faren. Hvis du vil lese mer om amfetamin og virkning kan du gå inn på Folkehelseinstituttets faktaark, Fakta om amfetamin.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.