Min uføretrygdede mor har stort forbruk av medisiner (vanedannende) foreskrevet av lege kombinert med alkohol. Mange av dagene i uka er inntaket så stort at hun ikke husker at hun har pratet med oss. Hvem kan jeg melde bekymringen til for at hun skal få hjelp?
, 48 år fra Rogaland


Hvis ikke du har gjort det, anbefaler vi deg å snakke med din mor om dine bekymringer (på et rolig tidspunkt når hun er nykter). Du finner tips til en slik samtale nedenfor. Hvis du føler for det, kan du også foreslå at du blir med til fastlegen hennes for å støtte henne. 

Du lurer på hvem du skal melde bekymringen til. Du kan melde bekymringen til fastlegen hennes. Hvis du vurderer dette, anbefaler vi å være åpent om det til din mor. For hvis du melder bekymring til fastlegen «bak ryggen» hennes, risikerer du at hun blir sint/lei seg, noe som kan føre til at det blir vanskelig å ha en åpen dialog senere, og at hun blir mindre mottagelig for å ta imot hjelp.

Hvis du har behov for å snakke om situasjonen kan du ringe oss på 08588 mellom 11og 19 (onsdager 10 -21) eller chatte med oss på hverdager mellom 14 og 17.

Her følger noen tips for kommunikasjon med en som bruker rusmidler:

Hva hvis personen ikke er villig til å endre seg?