Apodorm og metadon + UP

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Jeg bruker metadon på 12 året å var så dum å ta Apodorm (naproxen) og Rivotril for ca 14 dager siden. Nå skal jeg avlegge urinprøve hos fastlegen min den 15.10.14, å lurer derfor på om dette vil gi utslag siden metadonen fungerer som «klister» (gjør at andre stoffer sitter veldig mye lenger i urinen/kroppen enn om man ikke bruker metadon)? På forhånd tak for hjelpen. Med vennlig hilsen Dumma 🙁
Kvinne, 49 år fra Oslo


Det er litt uklart for oss hvorfor du skriver «naproxen» etter Apodorm, men vi svarer deg ut fra Apodorm (nitrazepam) og Rivotril (klonazepam).

Det er som du sier, metadon kan nok forlenge påvisningstiden. Vanlig påvisningstid for Rivotril og Apodorm er omtrent en uke. Her er tabell med påvisningstider for benzodiazepiner. Og i verste fall kan det muligens påvises dobbelt så lenge hos deg. Men etter tre uker bør du temmelig sikkert ha rene prøver.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.