Hei. Jeg bruker metadon på 12 året å var så dum å ta Apodorm (naproxen) og Rivotril for ca 14 dager siden. Nå skal jeg avlegge urinprøve hos fastlegen min den 15.10.14, å lurer derfor på om dette vil gi utslag siden metadonen fungerer som «klister» (gjør at andre stoffer sitter veldig mye lenger i urinen/kroppen enn om man ikke bruker metadon)? På forhånd tak for hjelpen. Med vennlig hilsen Dumma 🙁
Kvinne, 49 år fra Oslo


Det er litt uklart for oss hvorfor du skriver «naproxen» etter Apodorm, men vi svarer deg ut fra Apodorm (nitrazepam) og Rivotril (klonazepam).

Det er som du sier, metadon kan nok forlenge påvisningstiden. Vanlig påvisningstid for Rivotril og Apodorm er omtrent en uke. Her er tabell med påvisningstider for benzodiazepiner. Og i verste fall kan det muligens påvises dobbelt så lenge hos deg. Men etter tre uker bør du temmelig sikkert ha rene prøver.