>Hei. Vi gjør en undersøkelse om rus og har derfor noen spørsmål vi ønsker å få svar på. Hvor mange er det ca. som tar kontakt med dere i løpet av en dag?
Kvinne, 17 år fra


Takk for spørsmålet. I 2013 hadde vi nærmere 6450 henvendelser, enten via telefon, chat, sms, spørsmål på vår hjemmeside, Klaraklok.no og Ung.no. Av disse var ca 3400 telefonsamtaler, 320 sms, 1000 chat og resten spørsmål på de ulike nettsidene. RUStelefonen er åpen 7 dager i uken med unntak av helligdager, samt jul- og påskeaften). Så de dagene vi har åpne har vi et gjennomsnitt på rundt 9-10 telefonsamtaler. Tallet er nok noe høyere for en gjennomsnittlig hverdag. I helgene er det som regel mindre telefontrafikk, og noen uker om sommeren har vi både færre telefoner og spørsmål på nettsidene. Derfor har vi ofte dager med rundt 15-20 telefonsamtaler i løpet av åpningstiden.