Sidemissbruk

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Har en venninne som har blitt sammen med en bekjent av oss som går på metadon,men problemet er at han har ett stort sidemisbruk å vår felles venninne har to mindreårige barn(3 å 9 år),min kone å jeg har prøvd å advare henne men det nytter ikke,barnefaren vet foreløpig ikke noe,men vet det blir bråk om dette kommer frem.Hva gjør vi egentlig? Denne kvinnen har også en flott stilling i kommunen. Altså har ingen ting i mot Metadonbrukere,men her er det snakk om sidemissbruk å små barn inni bilde.
Mann, 37 år fra


Det er forståelig at dere er bekymret for venninnens situasjon. Det kan være grunn til det siden det er barn involvert. Du skriver imedlertid ikke noe om hvor mye kjæresten er sammen med disse barna. Hvis det er slik at din venninne er sammen med den nye kjæresten i de helgene hvor barna for eksempel er hos sin far, er det kanskje ikke så alvorlig i første omgang. Det er jo ikke sikkert at hun har tenkt at kjæresten og barna skal oppholde seg hjemme samtidig.
Men hvis barna og kjæresten tilbringer tid sammen, bør dere kanskje ta en samtale med venninnen og fortelle henne hva dere er bekymret for. Hvis dere opplever at hun ikke forstår hva dere snakker om, og dere fortsatt er bekymret for barna, kan dere kanskje ta kontakt med barnefaren som neste steg.

Alternativet kan være å melde bekymring til barnevernet i kommunen/bydelen de bor i. Man kan melde anonymt hvis dere ikke ønsker å stå frem. Barnevernet må uansett undersøke saken hvis de får en bekymringsmelding.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Velkommen til RUSinfo

Tjenesten er stengt fredag 17. mai og hele pinsen.

 

Vi åpner igjen tirsdag 21. mai kl 11.