Promillekjøring

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei! Jeg kjører jevnlig bil etter å ha drukket. Finns det hjelp å få noe sted for å få bukt med problemet?
Kvinne, 30 år fra Akershus


Takk for henvendelsen. Du sier ikke noe om du har et alkoholproblem eller om problemet ligger i at du ikke klarer å la bilen stå når du har drukket. Derfor er det vanskelig for oss å vite hva slags hjelp du tenker du trenger. Uansett vil vi anbefale å starte hos fastlegen slik at legen din kan henvise deg til riktig hjelpetiltak. Vær oppmerksom på at fastlegen har meldeplikt til fylkesmannen om det forekommer mistanke om utbredt rusbruk og/eller kjøring i ruset tilstand. Dette kan føre til at førerkortet ditt blir inndratt. Om du ønsker å diskutere saken nærmere, er du velkommen til å ringe oss på RUStelefonen 08588.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.