Hei, Vi har en mor på 60 år som har slitt med rusproblematikk i 25 år. Hun har en rekke psykiatriske diagnoser, samt blandingsmisbruk (mest alkohol). Nå har hun låst seg inne i leiligheten og har skrudd av alt av kommunikasjonsmidler. Hun har også truet med selvmord, noe hun gjør jevnlig i dårlige perioder. Vi er litt i tvil om vi skal be politi hente henne, eller om vi skal få noen til å bryte seg inn og transportere henne til legevakt, eller om vi skal la henne være i fred. Dessverre bor vi (barna hennes) i andre byer og land, og har ikke mulighet til selv å hente henne i dag. Dersom vi ber venner hente henne, kan de levere henne til legevakt og de vil sende henne videre til psykiatrisk? Vi er rimelig sikre på at hun er veldig beruset nå. Hun har vært innlagt en rekke ganger på psykiatrisk, men regner med hun må innom legevakt før hun blir videreført dit.
Kvinne, 33 år fra Hordaland


Dette må oppleves veldig vanskelig. Hvis moren din sliter med både rus og psykiatriproblematikk og dere ikke klarer å komme i kontakt med henne, er det svært forståelig at dere er redd for hva hun kan finne på. I en slik situasjon er det tilrådelig å ta kontakt med politiet og forklare situasjonen for dem.