Hvit fluesopp

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Kan hvit fluesopp spores i kroppen etter inntak, og vises det på eventuelle blodprøver?
Kvinne, 20 år fra Telemark


Vi er litt usikre på hvorfor du spør om dette. Vi håper virkelig ikke at du for alvor har tenkt å spise hvit fluesopp. I såfall vil sporing i blod og urin være det minste problemet (ja, det kan spores i urinen hvis man ser etter det). Hvit fluesopp er noe av det giftigste du finner i naturen. Det medfører enten alvorlige og uopprettelig skader, eller en langsom og smertefull død. Du kan lese mer om forgiftning etter inntak av hvit fluesopp her. Når det står at inntak kan gi en «en dårlig prognose», betyr dette en dødelig utgang. Ikke spis hvit fluesopp under noen omstendigheter!

Hvis du eller noen andre av vanvare får i deg/dere hvit fluesopp, ring umiddelbart til 113.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.