Cannabis og eddik

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Jeg røyket 4-5 trekk mariuana på lørdag kveld. Jeg har ikke røyket på mange mnd og har har rene urinprøver i lang tid. Har drukket mye vann og en del eddik. Tror dere en urinprøve vil slå ut i dag?
Mann, 39 år fra Oslo


Eddik forstyrrer PH-verdien i urinen. Ved analyser på laboratorier blir alltid PH-verdien i urinen sjekket, og om PH-verdien er unormal høy/lav, vil det kunne resultere i et falskt negativt resultat.

Om du røyket sist lørdag og tar prøver torsdag kan det hende at prøvene blir positive. Enkeltinntak av cannabis vil kunne spores i urinen i opp til en uke, så etter 5 dager vil vi si at det er mulig men ikke sikkert at du har rene prøver.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.