Urinprøve

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg går på vallergan. Lurer på hvor lenge jeg må gå uten for at urinprøve vises rein? Hvor lenge det er i «kroppen»
Mann, 28 år fra Akershus


Vallergan er en allergimedisin og vil normalt ikke vises på immunologiske prøver som benyttes både til hurtigtester/strips og screening. Mer info om immunologiske prøver finner du her.

Andre prøvemetoder, som væskekromatografi med massespektrometri (LC-MS) og gasskromatografi med massespektrometri (GC-MS), kan i prinsippet påvise hva det skulle være, så sant de som analyserer prøveresultatene klarer å finne ut hvilket stoff som matcher.

Hvis du ønsker informasjon om hvor lenge vallergan kan spores, kan du kontakte Folkehelseinstituttets divisjon for rettstoksikologi og rusmiddelforskning, på tlf 21 07 78 48 eller e-post rettstoks@fhi.no.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.