Bare lurer på hva som er forskjellen på pinex forte og paralgin forte? Er det forskjell på smertelindring .?
Kvinne, 30 år fra Hedmark


Begge preparatene har blant annet kodein og paracetamol som virkningsstoffer. Under egenskaper for Pinex Forte og Paralgin Forte i Felleskatalogen står det «Svak sentral analgetisk effekt. Den analgetiske effekten av kodein skyldes biotransformasjon til morfin. Kodein har vist effekt ved akutt nociseptiv smerte, spesielt i kombinasjon med andre analgetika som paracetamol». Om Paralgin forte står det «Sentral analgetisk effekt på µ-opioidreseptorer». Som du ser står det at de to medikamentene har litt ulike egenskaper selv om de har mange av de samme virkningsstoffene. Hvis du vil vite mer om forskjell i smertelindring bør du kontakte en lege eller farmasøyt.