Hei, min samboer har tre barn, 31, 29 og 23 år. Samtlige har vært og er borti rus og/eller boling. En av dem har det gått bra med det siste året og vi krysser fingrene. De tar kun kontakt med sin far når de trenger penger eller hjelp til noe, og han begynner skikkelig å slite med dette, – det går ut over hans livskvalitet så til de grader, og følgelig også min. Slik jeg ser det så trenger han veiledning og hjelp til å få sette det hele i perspektiv slik at de ikke fortsetter å ødelegge livet hans. Hvor kan vi ta kontakt for at hans skal få samtalehjelp? På forhånd takk.
Kvinne, 56 år fra Rogaland


 

Dere kan i første rekke ta kontakt med NKS Veiledningssenter Vest Norge. Senteret har kontor i Sandnes og Haugesund og eies av Norske Kvinners Sanitetsforening avd. Rogaland. Veiledningssenteret er et livsynsnøytralt tilbud. NKS Veiledningssenter for pårørende i Vest Norge er et gratis lavterskeltilbud for pårørende til rusmiddelavhengige, innsatte i fengsel/personer politiet er i kontakt med og etterlatte etter rusrelaterte dødsfall.

Dere kan også snakke med Pårørendesenteret i Stavenger på telefon 51 53 11 11.