jeg kjenner inni meg at jeg begynner og bli for glad i alkohol har prøvd over lengre tid og kutte ned men folk bare gir meg øl overalt og jeg klarer ikek si nei jeg har mistet 3 venner i sommer og dette tærer på mye jeg var i en frontkollisjon for noen uker siden som bare aldrig gikk opp for meg men etter den dagen har ting bare blitt værre hvet ikke hvor jeg kan gå og prate med noen har ikke mulighet til og ringe pga økonomi
Mann, 32 år fra


Det finnes mange muligheter når det gjelder å få hjelp til å slutte å drikke, eller å begrense drikkingen. Hvis du ønsker behandling fra det offentlige, trenger du henvisning fra en lege (fastlegen din f.eks.) eller fra en ruskonsulent i Nav.

En annen mulighet er å bruke nettsiden Rushjelp.no. Der finner du tester og selvhjelpsprogrammer. Selvhjelpsprogrammene er beregnet for personer med milde til moderate alkoholproblemer, som lever i stabile boforhold og er i kontakt med venner, slektninger eller kollegaer. Kurset er ikke egnet for folk med en lang historie av problemfylt rusmiddelbruk, folk med helseproblemer, eller dem som opplever alvorlig depresjon hvis de slutter eller kutter ned på drikkingen. Her er selvhjelpsprogrammet for alkohol.

Det kan jo også være at hendelsene du har opplevd er det som påvirker drikkingen din og at du trenger hjelp for å få bearbeidet dette. Da kan psykologisk hjelp være det rette tilbudet for deg. Det er også noe du kan snakke med fastlegen din om.