Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Uklart syn etter for mye sprit

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei, jeg var på hove i år….. På mandag drakk jeg så mye sprit at jeg ikke husker noen ting (vet bare at jeg lå på syke sengen og kastet opp i flere timer). Jeg drakk i to dager etterpå, men jeg ble ikke så veldig full. Uansett så drakk jeg ikke i går eller i dag og begge dagene har synet mitt vært helt uklart. Jeg strever med å lese og se ting helt klart. Jeg sov veldig lite i fire døgn, men i natt sov jeg 11 timer, men synet er fremdeles uklart. Er dette noe som kommer til å vare over lengre tid? Håper dere kan hjelpe meg. Hilsen redd jente på 16.
Kvinne, 16 år


Du sier ikke noe om det var hjemmebrent eller lovlig sprit du drakk, men om det var hjemmebrent, må du oppsøke lege umiddelbart. Sannsynligvis var det ikke hjemmebrent, siden det er såpass lenge siden du drakk det og ikke har blitt syk, men er du i tvil, ta kontakt med lege eller legevakt.

Hvis det var lovlig kjøpt sprit, kan vi utelukke en metanol-forgiftning. Da er det i så fall sannsynligvis ettervirkninger av fylla du opplever. Å ha litt tåkesyn etter en fyllekule, kan skje, men vanligvis går det over etter et par dager. Det kan ofte oppleves som at hodet er «litt i vatt», noe som også kan gjøre at man ser litt uklart. Imidlertid er det ikke helt vanlig å ha så dårlig syn at man ikke klarer å lese, så lenge etterpå. Er du sikker på at det ikke bare er det at du er utslitt og har søvnmangel etter festivalen? Lite søvn og utmattelse kan også gjøre noe med synet, og selv om du sov 11 timer i natt er kroppen sannsynligvis ikke helt på topp enda. Om du har vært mye ute i solen kan også dette ha gjort øynene dine slitne. Det er dessuten mange inntrykk på en festival, så også det kan gjøre øynene slitne. Hvis ikke dette går over av seg selv i løpet av en dag eller to, vil vi anbefale å oppsøke lege.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.