Ruskontrakter og alkohol

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Heisann. Det er sannelig ikke lett å finne informasjon om hva som er prinsippene for utforming av ruskontrakter. Er det så å forstå at ruskontrakter har en generalklausul mot kun det som er definert som narkotika, eller er alkoholbruk også alltid en del av en ruskontrakt?
, 28 år fra Oslo


Generelt sett er ruskontrakter et alternativ til straff for ungdom som har blitt tatt for bruk av ulovlige rusmidler. Det kan også være mulig å inngå ruskontrakt frivillig, uten at det er skjedd et lovbrudd. Vanligvis dreier ruskontrakten seg om oppfølging over en periode, som regel med rusmiddeltesting (urinprøver). Som regel inngår man ruskontrakter i forhold til bruk av illegale rusmidler, men om det er slik at man også må holde seg unna alkohol, antar vi at varierer fra sak til sak. Vi anbefaler deg å kontakte aktuelle kommune/politidisktrikt/skole og høre hvordan de  forholder seg til alkoholbruk ved ruskontrakt.

Om det ikke er denne typen ruskontrakter du sikter til, men ruskontrakter for voksne, for eksempel en Akan-avtale, vil vi anta at det er mer vanlig å bruke dette også i forhold til alkohol. Dette kan du kontakte AKAN for mer informasjon om.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.