Mulighet for støtte til opphold på rehabiliteringssenter?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei, Hvis man har problemer med alkoholmisbruk, er det da mulig for støtte til behandling av dette på et rehabilitetssenter? De skal fort ha 100 000 kroner eller mer. Det er svært mye penger og vanskelig for en pensjonist å kunne betale så mye.
Mann, 69 år fra Akershus


Det er ikke så lett å få offentlig støtte for å benytte seg av privat behandling. Derimot finnes det mange tilbud i spesialisthelsetjenesten for rusavhengige. En del av disse er jo private steder, men de som har avtale med helseregionen, betaler man ikke for selv. Så det er mulig å få plass i behandling uten at det koster deg noe. Det du trenger er en henvisning fra legen din, som sender det videre til aktuelt behandlingssted slik at de eventuelt kan fatte vedtak om plass. På Fritt Sykehusvalg sine sider finner du en oversikt over behandlingssteder.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.