Hvis man har drukket 1 til 2 flasker vin hver kveld i ca 1 år…hvor lenge etter drikkestopp vil dette vises med urinprøve?
Kvinne, 40 år fra Akershus


Hvor lenge alkoholinntak kan påvises i en urinprøve kommer an på hva slags test som brukes. I «vanlige» screeningtester for rusmidler kan det påvises i ca. et døgn. Hvis de tester etylglukuronid (EtG) og etylsulfat (EtS) – som er omdanningsprodukter av etanol (alkohol), kan påvisningstiden i urin være lengre. Hvor lenge disse kan påvises i urin avhenger av hvor mye etanol som er inntatt og kroppsvekt:

Hvis man har drukket en til to flasker vin hver kveld i ca. et år, må man nok regne med at det kan vises i urinen opptil fem døgn etter drikkestopp i spesielle tester med sporing av alkohol. Det er individuelle forskjeller og dette svar er derfor veiledende.