>Hei. Jeg har gått på morfinpiller i 1 år snart. Innrømmer ærlig at det var pga jakten etter rus, men nå er det kun for å «føle meg frisk». Jeg har prøvd å slutte utallige ganger, men det går til Hel…e hver gang pga abstinensene (føles som om insekter krabler inne i meg). Hva kan jeg gjøre for å dempe abstinensene uten morfin? Føler at livet begynner å bli håpløst. Jeg går på skole, men er redd for at misbruket vil knekke meg. Selvmordstanker har det også vært en del av. Begynner å bli livredd og vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg kommer fra en familie med innvandrerbakgrunn og kan ikke fortelle dem hva jeg gjør. Dosene mine kan være fra 60mg til 180mg daglig. Ingen vet om misbruket mitt. Vær så snill og hjelp meg før jeg gjør noe dumt!
Mann, 27


Uansett hvordan du snur og vender på det, er det vanskelig å slutte med morfin når du er avhengig. Det er mange ting du kan gjøre for å lindre abstinenser, men noe vil du uansett merke. Første bud er nedtrapping. Du sier ikke noe om nedtrapping.

Slik vi ser det, har du tre muligheter

Vi forstår at du ikke ønsker å blande inn familien. Men vi anbefaler deg å snakke med legen din om dette. Om du går på skole/studerer, kan det være at skolen/studiestedet har et helsetilbud. Legen har taushetsplikt (bortsett fra når det gjelder førerkort, les her) og kommer ikke til å fortelle dette til familien din. Legen kan for eksempel hjelpe deg med å utforme en nedtrappingsplan og eventuelt henvise deg til et kort opphold på en avrusningsklinikk. Om du ønsker å gjøre dette uten at noen får vite om det, kan du for eksempel ta ut ferie den perioden du er på avrusning.

Det kan også være greit å snakke med legen din om selvmordstankene, slik at du eventuelt kan få hjelp til også dette.