Seljeblader som rusmiddel?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei, jobber i kommunen og har oppfølging av en bruker som tidligere har brukt khat, men som nå tygger på noe som ser ut som seljeblader. Opplever ham som ruset. Er det mulig å ruse seg på dette eller finnes andre blader i naturen som kan gi rus? Takk for svar!


Det er vanskelig å si. Seljeblader kan man neppe ruse seg på. Men de er ikke veldig ulike khat-blader. Hvis det er ferske blader han tygger, er det etter vår erfaring høyst sannsynlig khat. Det er ikke vanlig at man i Norge tygger andre ferske, psykoaktive blader (som f.eks. kokablader). Én mulighet kan være at det er Salvia divinorum. Blader fra Salvia divinorum likner temmelig mye på seljeblader. Men, det skal sies at det ikke er vanlig å tygge dette, men røyke det; selv om vi vet om tilfeller der det gjøres. Du kan jo google bilder av khat og salvia blader og sammenlikne. Ellers finnes det jo en jungel (bokstavelig talt) av psykoaktive urter og planter. Hvilke av disse det er, blir vanskelig for oss å gi deg noe godt svar på. Kjenner du til Erowid.org? De har en stor base med bilder og beskrivelser av blant annet planter og urter (og deres virkninger). Du kan jo kikke der. Erowid er et brukerforum, og vi innestår ikke for kvaliteten av informasjonen du ev. finner der.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.