Nobligan retard

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. For snart 7 uker siden hadde jeg en kraftig ryggoperasjon. Det har gitt enorme smerter da jeg fikk nervesmerter . Jeg har gått på mye smertestillende de siste 6 ukene. Har holdt meg langt unna kjøring. De smertestillende jeg tar heter naproxen 500 mg 2 ganger daglig, masse paracet 500 g , neurontin 600 mg flere ganger daglig og den sterkeste nobligan retard 100 mg 4 ganger daglig. Jeg har den siste uken gått kraftig ned og har ikke tatt hverken nobligan retard eller naproxen. Tar en 500 g paracet 3 ganger daglig og neurontin 400 g 3 ganger daglig. Derfor lurer jeg på om jeg kan begynne å kjøre bil gjen eller er jeg fortsatt påvirket av morfin?
Mann fra Rogaland


 

Håper operajonen din gikk bra, og at du har mindre smerter nå. Det høres ut som du har hatt temmelig volkdsomme smerter. Det kan være lurt å konferere med legen når det gjelder medisinering, kanskje særlig bruk av paracetamol over tid.Men vi antar at du har en god dialog med helsevesenet om dette.

Tramadol (virkestoffet i Nobligan) er ikke morfin, men et morfinliknende opioidanalgetikum. Stoffet påvirker bl.a. evnen til å kjøre bil og bruke maskiner (redusert reaksjon). Det er særlig ved behandlingsstart og ved økning til høyere doser at man ikke bør kjøre bil eller bruke maskiner. Men du er ikke lenger påvirket av tramadol, det er ute av blodet ditt. Det skulle derfor være uproblematisk for deg å kjøre nå.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.