Jeg er sammen med en fyr som røyker weed og jeg har sagt til han at jeg ikke godtar det og hater det, men han bryr seg ikke om det jeg mener. Jeg vil ikke være sammen med en som driver med noe sånt, så er det feil av meg og sette det på spissen og gi han valget «meg eller weeden»?
Kvinne, 16 år


Vi skjønner at dette er vanskelig, og at du ikke vil være sammen med en som røyker weed. Han bryr seg ikke om hva du mener om dette, skriver du. Da kan det være at du selv  må ta et valg. Å velge å være sammen med han som han er eller gjøre det slutt? Det er ikke sikkert du skal ta en endelig avgjørelse med en gang. Kanskje du kan si til ham at det dere trenger nå, er en tenkepause. La si f.eks. to uker. Du kan si at nå kan han – og du – tenke på hvordan dere skal ha det sammen, og så får han ta en avgjørelse. Hvis du ikke godtar at han bruker weed overhodet, da synes vi at du skal være tydelig overfor ham på det. Da vet han hva han kan forholde seg til, og han må ta et valg. Men, gi ham litt tid, så han får tenkt gjennom saken uten å være stressa. Da får han sjansen til å ta et valg som dere begge kan leve med.