Jeg lurer på va virkningen av hasj er?
Mann, 13 år fra Hedmark


Rusvirkning

Hasj er et dempende og svakt hallusinogent rusmiddel. Dempende betyr at man blir mer trøtt, sløv, «fjern», inni sine egne tanker, drømmende, alt ettersom hvordan man er som person. Noen opplever at de blir mer sosiale, utadvendte og har det gøy. Men i hovedsak er det dempende. Det er også «hallusinogent», i hvert fall litt. For en som ikke har brukt det mye, kan det være temmelig sterk hallusinogen virknng. Det betyr ikke at man ser rosa elefanter eller andre ting som ikke er der, men at sanseinntrykk generelt blir sterkere. F.eks. kan opplevelsen av musikk, farger, stemninger og situasjoner bli forsterket. Noen føler også at de tenker på en annen – og mye bedre – måte. Dette er de virkningene en hasjbruker vil ha. Men hasj har også – ganske så ofte og for mange – en god del negative virkninger. Når man har røykt (eller spist) hasj, begynner hjertet å slå fortere. Dette kan være veldig ubehagelig, og mange blir redde. Og på grunn av den hallusinogene virkningen, kan folk få en følelse av at hjertet skal stoppe, og få litt, eller mye, panikk. Det er svært ubehagelig. Noen kan også få angst eller «forfølgelsesvanvidd». De opplever at andre personer kan «se» hva de tenker, eller er «ute etter dem».