Ritalin – dop eller medisin

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Må jeg kutte ned på treningen (12-15 timer i uken) når jeg bruker Ritalin? Vil helst ikke dø av akutt hjertestans. Hva skjer om jeg tar for mye Ritalin i forhold til konsentrasjon, prestasjon og trening? Er det stor forskjell på hvordan en person med ADHD og en person med ADD responderer på medisinen? Hva skjer om man tar Ritalin i rykk og napp og ikke som beskrevet? Kan man bruke Ritalin om man har lavt stoffskifte og bruker Levaxin?
Kvinne, 24 år


Dette bør du snakke med foreskrivende lege om. Du finner informasjon på denne lenken. Det er også flere forum om trening som har informasjon om dette. Her er et eksempel. De lenkene vi har gitt deg er til nettorum hvor brukere utveksler sine erfaringer, Vi kan ikke innestå for kvaliteten på informasjonen, det er som sagt ting du bør diskutere med legen. Du kan også kontakte ADHD Norge.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.