Hva er Hydrokon

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei! Jeg kom over en liten pakke med tabletter i helgen som jeg er litt nysgjerrig på. På esken står det «Hydrokon NAF 5mg», samt en rød varseltrekant (jeg går ut fra at NAF bare er et akronym for Norges Apotekerforening?). Noe pakningsvedlegg fant jeg ikke, men utenpå esken står det at hver tablett inneholder «5mg hydrokon-bitartrat». Jeg prøvde å søke opp Hydrokon på nettet, men fant bare informasjon om Hydrocodone (og det er vel ikke det samme?). Ikke engang på felleskatalogen.no fant jeg noe. Så hva er egentlig Hydrokon for noe? På forhånd takk for svar! Mvh
Kvinne, 23 år fra Vestfold


Hydrokon NAF 5 mg er hostestillende tabletter. De kan også være respirasjonshemmende. De inneholder opioider, og derfor er faren for tilvenning stor. Omdannes i leveren (metaboleres) til hydromorfon. Utskilles via nyrene, og halveringstiden er 4-6 timer.

NAF er Norges Apotekerforening, det har du helt rett i.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.