Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Dårlig i dagene etter intak av amfetamin

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei, jeg er en gutt på 20 år. har vert daglig røyker av cannabis i 5 år jeg sluttet for drøyt 2 måneder siden. i helgen fikk jeg i meg to »linere» i hvert nesebor å jeg har ikke prøvd amfetamin på snart 3 år før dette.. i dagene etter har jeg hatt feber og svette tokter dårlig i magen å ikke noe matlyst jeg har også vert små paranoid å følt meg trøtt men det begynner å gå over nå.. jeg har litt liten matyst men den begynner å komme seg nå jeg er svimmel å svetter jeg blei ikke sånn når jeg prøvde det for noen år siden men nå har jeg vert dårlig siden lørdagskvelden jeg pleier ikke å føle meg dårlig tilvanlig å feber tokter har jeg ikke hatt på et par år det heller.. kan dette ha noen sammenheng eller har jeg fått i meg noe annet? etter jeg sluttet å røyke har »noian» blitt gradevis borte.. håper på svar hilsen gutt fra [.. anonymisert. Red.] Mann, 20 år fra Østfold


Det er godt å høre at formen din er på vei oppover igjen. Det er det absolutt viktigste! Nå kan ikke vi gi deg den fullstendige og endelige forklaringen på hvorfor du følte deg så klein av den amfetaminen. Det kan være mange og sammensatte grunner til det. Én grunn kan være at det var potent stoff du fikk, og at toleransen din var såpass lav at du reagerte sterkt. Det er også greit å være klar over at mer enn halvparten av amfetamine som er på markedet i Norge er metamfetamin, og den er noe mer potent enn «vanlig» amfetamin. Og hvis du tok to «linere» i hvert nesebor, kan det jo ha vært en ganske drøy dose. I perioder har også det amfetaminliknende stoffet PMMA ført med seg mye helseskader (og t.o.m. dødsfall). Men det har ikke vært så mye PMMA den siste tiden. Og hvis du skulle ha fått i deg dette, er faren over nå.

Det er viktig at du nå ikke blir for bekymret for helsa di og hva som skal skje. Som du selv sier, det begynner å gå over nå, og det betyr at du vil bli bedre og bedre. Tenk heller på alt det du har fått til: Du har sluttet med cannabis etter å ha brukt det i fem år. Det er veldig bra gjort, gratulerer! Du har tatt et enkeltinntak med amfetamin nå, og det var en påkjenning i ettertid, men du er på bedringens vei. Spis og få i deg mye næringsrik drikke. Sov og hvil godt, så skal du se alt ordner seg. Prøv å tenk fremover på alt sommer kan bringe av gode ting og nyt det at du har sluttet med cannabis.

Hvis det nå, mot formodning, skulle vise seg at du skulle føle deg dårlig igjen – enten mentalt eller fysisk – ta kontakt med oss. Vi kan ta en anonym prat om det og si hva vi tenker om saken. Er du veldig bekymret, snakk med fastlegen din.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.