Hei, jeg har dessverre brukt amfetamin de to siste årene, mere jevnlig det siste halve året. Ønsker å slutte, men er redd for kraftige abstinenser… Dette problemet tærer på ekteskapet mitt, og jeg er sliten av å leve på en løgn. Tør ikke fortelle fastlegen om dette, da jeg er redd for å miste førerkort og jobb. Prøvde å betro meg til psykologen, han begynte å mase om meldeplikt til fylkeslegen, så avsluttet behandling. Er det noen jeg kan snakke med som ikke melder meg til fylkeslegen? Føler at jeg trenger hjelp, men er redd for å slippe katta ut av sekken…
Kvinne, 44 år fra


 

Det er som du sier en risiko for at lege/helsepersonell melder fra til fylkeslegen angående rusbruk, i første rekke i forhold til eventuell inndragelse av førerkort. Så om du kontakter helsevesenet for hjelp, er det er risiko du må ta i betraktning. Kanskje det er greit å tenke på fordeler og ulemper, om for eksempel det å miste førerkortet (for en periode) er mindre viktig enn det å få livet og rusproblemet sitt på stell og eventuelt redde ekteskapet. Men det finnes også andre instanser du kan kontakte for støtte. Anonyme Narkomane kan være et sted å starte. Det er åpent for alle, så lenge du er nykter på møtene.

Lykke til!