Prøvde Concerta for første gang.

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei! (Jeg røyker vanligvis bare marihuana) Igår fikk jeg en dårlig ide om å prøve concerta. Skal gå igjennom dette raskt så jeg slipper å skrive så mye. Det var min første gang, kjøpte 3 piller for 60 kr, hver pilla var 36 mg hver, så sa kompisen min st jeg skulle ta alle på styrten, så jeg gjorde det, så jeg fikk i meg 108 mg. Kjente ikke noe før 1-2 timer senere, jeg følte ingen rus, følte meg bare sinnsykt hyper. ryddet å vasket hele huset på en halvtime. Jeg dro til kompisen min 3 timer etterpå, syntes det var vanskelig å finne noe å spise, men hadde ikke noe problem medå spise. Jeg følte meg rar, men rusen var ikke sterk. Jeg snakket fort uten at jeg visste det, så faren hans lurte på om jeg var hyper, jeg sa «Ja, litt.» Kjente begynte å få sånne små «panic attacks» av å til, og det stakk litt i brystet. Jeg pustet dypt inn av å til. Jeg skulle ligge over, så vi gikk ned til han. Jeg var lys våken og var ekstremt pratsom. Han sovnet i senga hans, og jeg satt æ ristet med foten på gulvet mens jeg bet på innsiden av munnen min konstant. Synes det var godt først, men etterhvert fikk jeg frysninger over hele kroppen og begynte å kaldsvette. Når klokken var 7 idag skulle vi egentli dra til meg å pante noen flasker å kjøpe mat siden jeg holdt på å sulte ihjel, men da jeg skulle vekke kompism min gadd ham ikke. Jeg har ALDRI i hele mitt liv hatt en så kraftig nedtur. Jeg lå halveis på sengen hans å skrek «Vær så snill!», å etterpå sa han at jeg skulle møte han på skolen. Jeg gikk hele veien til han klokka 12, spiste mat og satt å så på at han sov i 7 timer, å da ber han meg om å gå hjem å møte meg på skolen senere. Jeg ble så frustrert at jeg begynte å gråte og trodde at alle hatet meg. Jeg gikk ut døren og ropte «Jævla latskap!», men vi har vært venner siden vi var 4 år. Nå kommer det værste, jeg snakket med meg selv hele veien hjem (17 min) og jeg bannet hele tiden, sa ikke noe annet. Etter jeg kom hjem, så jeg meg i speilet når jeg skulle ta oppi voks, så sier jeg «Okey (navnet mitt), dette går bra, man trenger ikke å være sur.. helvettes faenskap..». Jeg hørtes rett å slett ut som en psykopat! Når jeg tok flaskene mine og gikk ut døren så snakket jeg med megselv og når folk glodde på meg så tok jeg hånda foran munnen min å sa «Hysj (navnet mitt), ikke snakk til degselv!» Å etter butikken så gikk jeg hele veien fra butikken til skolen som tok 20 min. Snakket med megselv hele veien til jeg kom fram. Jeg var sur, å veldig dehydrert og sulten, men gadd ikke å gå til springen. Når klokken var passert 1. satt vi inne i en sal å hørte på at noen snakket om vindkraftverk, å plutselig ble jeg like svimmel igjen, begynte å riste med foten og fikk små panikk. Ble varm og jeg begynte å svette, blunke hvert 3 sekund og fikk rykninger i hånden. Folk spurte hva som gikk av meg, men jeg sa det var ingenting. Det gikk litt bedre etter jeg fikk litt frisn luft. Bruker å være litt sur/lei meg når jeg har vært våken vele natten, men ikke så ille! Det var en ubeskrivelig nedtur. Aldri mere sier jeg! Forholder meg til marihuana istede. Men, kommer jeg til å bli normal igjen etter noen dager? Håper jeg ikke får problemer som varer livet ut 🙁 Angrer på at jeg tok de pillene…
Mann, 16 år fra Nord-Trøndelag


 

Metylfenidat, virkestoffet i Concerta, har en amfetaminliknende virkning, og bivirkninger er omtrent som amfetamin. Men de er ikke like langvarige og sterke. Derfor kan du beregne et par døgn med bivirkninger maksimum.

Hvis du ikke føler deg merkbart mye bedre innen to døgn, anbefaler vi deg å snakke med fastlegen din om hvorvidt det er grunn til å være bekymret.

Her kan du lese om ConcertaHer er pakningsvedlegget.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.