«Langtidsvirkende» Sobril

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

 

Hei,det er første gang jeg er her inne med et spørsmål. Jeg sliter med denne i mange tilfeller misforståtte sykdommen ME /Kronisk Utmattelsessyndrom (Myalgisk Encefalopati),tror jeg det skrives. Iværtfall når det gjelder denne sykdommen,så kan 3 av symptomene være kroniske smerter,alvorlig urolig kropp,å spasmer i armer,ben eller begge deler. Jeg bruker LDN (Lav Dose Naltrexon) mot smertene,å det fungerer heldigvis faktisk ganske så bra. Når det gjelder uroligheten i kroppen,som føles som at kroppen går på «høygir» døgnet rundt,eller som jeg ofte kaller det,at kroppen fungerer som ei «hoppetusse» på en byggeplass,å spasmene som jeg i mitt tilfelle har i begge armene daglig. Så bruker jeg Sobril daglig,å så mye som 40mg om gangen for at det i det hele å store skal ha virkning på meg. Nå veier jeg ca 95 kg,så jeg vil tro at det «forsvarer» den dagsdosen jeg bruker. Nå har jeg dessværre behov for en økning,opp til 50mg i dagsdose,noe som Fylkesmannen godtar for å gi dispansajon til mitt B-førerkort. Nå er det slik at Sobrilen på mange av oss ME-syke tror jeg ganske bestemt fungerer som at det virker som at vi har «2 kropper2,en ME-kropp som går i høygir hele døgnet,å den tidligere vanlige kroppen som gikk «normalt»,for å kalle det det. Iværtfall når jeg inntar Sobril-dosen,så istedetfor at jeg blir nedsløvet/rusa,så blir den såkalte ME-kroppen såpass nedroet at jeg faktisk da får mere energi til å gjøre litt i hværdagen,istedet for å ofte ligge til sengs døgnet rundt. At di «2 kroppene» på en måte blir «nullstilt/normal»,å da fungerer jeg bedre. Iværtfall føles det slik. Fordi å dessværre,hadde det ikke vært for Sobril`en hvær dag,så hadde jeg overhodet ikke fungert. Men fastlegen min vil ikke gi meg denne økningen på 10mg per døgn med Sobril,å på sett å vis forstår jeg det litt,selv om jeg overhodet ikke verken liker det,eller støtter henne på det. Det jeg lurer på,finnes det et legemiddel idag,som gjør at virkningen sitter lenger i kroppen enn Sobril, har hørt noen nevne ting som «halveringstid» osv.


Noen har nevnt Rivotril,men jeg vet ærlig talt ikke. Vi har jo et eksempel ang Tramadol å Tramagetic Retard eller OD. Tramagetic er jo det samme som Tramadol,bare at det er langtidsvirkende på enten 12 eller 24 timer. Hvis jeg da ikke nå er helt på «bærtur»,men jeg tror det stemmer. Så mot urolig kropp/eventuellt åsså angst,for i min ME-kropp så mener jeg det er 2 forskjellige ting urolig kropp å angst. Så finnes det som sagt et legemiddel som enten er avhengighetsskapende eller ikke,å er langtidsvirkende,som jeg kan bruke istedet for Sobril. Å som kansje både fastlegen kommer til å godta,å som gjør at jeg åsså får beholde førerkortet? Nå vet jeg at det er ganske forskjellige regler å medikament-tabeller Fylkesmannen bruker i henhold til å gi dispensasjon,alt etter hvilke medikamenter å hvilken dose man står på. Håper dere kan hjelpe meg her. Jeg tror ærlig talt fastlegen min er gått lei av meg,siden jeg er en kronisk syk pasient,så det nytter lite å snakke med henne om dette. Å det er jeg forresten blitt for sliten å lei av å gjøre åsså. Som sagt,det jeg leter etter,er et langtidsvirkende medikament istedet for Sobril,så jeg kansje kan få en bedre hværdag. Jeg er tvingende nødt til å ha noe som roer ned kroppen,å da må jeg eventellt stå på et eller annet medikament i lang tid framover. Takker på forhånd for hurtigst mulig svar. Å beklager hvis dette ble litt rotete skrevet.
Mann, 36 år fra Nordland

For at du skal finne det medikamentet som passer best, må du nok rådføre deg med en lege som har kunnskap om deg og ditt sykdomsbilde. Det er synd at du ikke lenger kommuniserer så bra med fastlegen din. Er du ikke fornøyd med tilbudet du får der så er det mulig å skifte fastlege. Ønsker du mer informasjon om hvordan du bytter fastlege så finner du det her.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.