Kokain

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Har nettop fått vite at min datter ruser seg på kokain!22 år går på høyskole å bor på hybel. etter det jeg har forstått er det nok i forbindelse med alkohol. Har vist foregått et par år! Virker som hun klarer seg greit på skolen.men jeg er bekymret….vet at hennes kjæreste har vært i et miljø,men hun har sagt at han er ute av det!!men jeg lurer…. hun kommer hjem nå for helgen å vi har bestemt oss for å konfontere henne med dette! Vi er grusomt fortvilet og skuffet. Hvordan går vi frem? Må ha et svar veldig fort da hun kommer hjem i kveld.
Kvinne, 47 år fra Hedmark


Vi skjønner godt at dette er vanskelig for dere, og at dere er bekymret. Dere planlegger å konfrontere henne med det dere har fått vite om hennes kokainbruk og lurer på hvordan dere best kan gjøre det. Vår erfaring er at en rolig og saklig samtale ofte gir bedre resultat enn en konfrontasjon. Konfronasjoner vil ofte oppleves som angrepet og reaksjonen blir forsvar. En samtale som tar en slik vending har en tendens til å «låse seg». Vi har en artikkel på vår hjemmeside som heter «hvordan snakke med noen om deres cannabisproblem», den kan gi dere nyttige innspill. Selv om den er skrevet med tanke på cannabisbruk er de absolutt anvendelig når det gjelder andre rusmidler også. Har dere andre spørsmål eller ting dere lurer på er dere velkomne til å kontakte oss på telefon hver dag 11-19 (onsdager 10-21) eller på chat hverdager 14-17 (onsdager 14-21).

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.