Hvordan lindre abstinenser ved nedtrapping på Dolcontin?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Er det NOE som kan lindre abstinenser når sakte nedtrapping ikke er nok? Jeg har en kronisk smerte og har gått på Dolcontin ganske lenge. Problemet er at legene har gitt opp å kunne lindre noe av smertene. Har prøvd operasjoner av flere slag.Og jeg har nesten ingen virkning av tabl.lenger. Men jeg klarer ikke abstinensene, (fryktelig angst,, dårlig samv. influensaverking, fryser ‘inn til margen’, i tillegg til smerten jeg alltid har 🙁 jeg er så fortvilet at jeg vil ta mitt eget liv. Orker ikke spise, og sover nesten ikke. Hva kan jeg gjøre?
44 år fra Østfold


Som du skriver, er den beste måten å unngå abstinensubehag sakte nedtrapping. I tillegg finnes det medikamenter som kan lindre abstinensplagene noe. Snakk med legen din om dette og be eventuelt om henvisning til en inneliggende nedtrapping/avrusning. Da kan du bli nedtrappet på sykehus, i trygge omgivelser og med helsepersonell tilstede.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.