Er det NOE som kan lindre abstinenser når sakte nedtrapping ikke er nok? Jeg har en kronisk smerte og har gått på Dolcontin ganske lenge. Problemet er at legene har gitt opp å kunne lindre noe av smertene. Har prøvd operasjoner av flere slag.Og jeg har nesten ingen virkning av tabl.lenger. Men jeg klarer ikke abstinensene, (fryktelig angst,, dårlig samv. influensaverking, fryser ‘inn til margen’, i tillegg til smerten jeg alltid har 🙁 jeg er så fortvilet at jeg vil ta mitt eget liv. Orker ikke spise, og sover nesten ikke. Hva kan jeg gjøre?
44 år fra Østfold


Som du skriver, er den beste måten å unngå abstinensubehag sakte nedtrapping. I tillegg finnes det medikamenter som kan lindre abstinensplagene noe. Snakk med legen din om dette og be eventuelt om henvisning til en inneliggende nedtrapping/avrusning. Da kan du bli nedtrappet på sykehus, i trygge omgivelser og med helsepersonell tilstede.