Er dette for brukerutstyr å regne?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Vi finner Bob Marley pure hemp cigarette paper på rommet til vår sønn. Er dette brukerutstyr? Inneholder det narkotika? Vil tollere stoppe innførsel på flyplasser? Vil innførsel betraktes som kriminelt og hva vil evt reaksjonen være? Takknemlig for svar. Bekymret mor
Kvinne, 56 år fra Nordland


Sigarettpapir i alle former, størrelser og varianter kan brukes for å lage/rulle en «vanlig» sigarett eller en joint (sigarett som innholder cannabis). På den måten kan det nok kalles brukerutstyr for røyking. Selve papiret inneholder ikke narkotika, og det er fullt lovlig å innføre til Norge som tobakksvare. Det vil si at du må være 18 år for å innføre det, og at du må holde deg innefor kvoten på 200 sigarettpapir. Det som er spesielt med (sigarett)papir lagt av hamp er at papiret sies å være mer holdbart. Ved å rulle sigaretter med denne typen papir vil man derfor oppnå at sigaretten varer lengre, den bruker mer tid på å gå opp i røyk.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.