Alkohol og smertestillende

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei, jeg er gutt på 19år. Jeg har nettopp fått en testikkel betennelse-noe som er veldig smertefullt og i den anledning har jeg fått beskjed om å ta Nobligan 50mg x3 og Pinex forte30mg x3 Voltaren50mg x3 og når jeg tar disse er jeg sånn nogenlunde oppegående, selvom jeg er ganske sengeliggende jeg skal gå på dette i 10dager, men jeg har en russefest om 7 dager, og det jeg lurte på er dette veldig farlig å kombinere med alkohol. Og i så fall hva vil konsekvensene eventuelle symptomer være?
Mann, 19 år fra Østfold


Både virkestoffet i Nobligan (tramadol) og i Pinex forte (kodein) er opioider som, i tillegg til å virke smertestillende, har en dempende effekt. Bruk av alle slike legemidler medfører en viss risiko for sløvende og søvndyssende bivirkninger. Disse bivirkningene kan forsterkes ved bruk av alkohol, og man frykter særlig pustevansker. Bruk av slike legemidler i normaldosering, sammen med alkohol, kan selv i små doser føre til sløvhet og/eller alvorlig pustehemming. Det kan i verste fall kan gi alvorlige konsekvenser (hjerneskader som føge av surstoffmangel til hjernen og/eller livstruende pustevansker).  Det tilrådes derfor ikke at at sterke smertestillende legemidler og alkohol kombineres.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.