Statistikk over rusmisbruk

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Lurte på om det er ført statistikk i det siste på kjønn og alder ang rusmisbruk. Om hvordan gutter og jenter ligger an og hvilken aldersgruppe som det er mest av.
Kvinne, 30 år fra Østfold


Ja, det er noe statistikk på dette. Men, av flere grunner er det vanskelig å føre statistikk og det er nok en del mørketall. Det er heller ikke så lett å vite hvem som skal ha med i statistikken, altså: hva legger vi i begrepet ‘rusmisbruk’? Og skal det også gjelde alkoholmisbruk?

Vi er litt usikre på hva du mener med «hvilken aldersgruppe som det er mest av.» Det er omtrent like mange gutter som jenter som bruker alkohol. Gutter bruker oftere og mer narkotika. Vi anbefaler deg å ta en titt på denne siden. Det er SIRUS sin side for rusmiddelstatistikk.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.