Heisann! Eg lurer på et par ting angående kokain. Kjøpte en gang for lenge siden 0,5 gram kokain av en person. Han hadde en stor klump hjemme som han skrapte av og veiet til 0,5 gram. Eg hakket det lett opp og snortet alt i løpet av en natt. Kokainpulver er jo vannløselig, og crack og freebase er ikke vannløselig sant? Man kan jo ikke snorte crack eller freebase når de ikke er vannløselig, for da blir jo det ikke absorbert av slimhinnene har eg hørt. Så selv om det kokainpulveret eg kjøpte var i en liten klump, så var ikke dette kokain crack da sant ? Når eg hakket det enkelt opp til pulver og kunne snorte det enkelt og fikk rus av det? Det betyr jo at det er vannløselig og må ha vært vanlig kokainhydroklorid sant? For som sagt så kan man vel ikke snorte crack som ikke er vannløselig.
Mann, 25 år fra Hordaland


Det er riktig at crack ikke vannløselig, og derfor ikke kan snortes (med ønsket resultat). Du skriver at stoffet du kjøpte «oppførte» seg som vanlig – at det var lett å snorte og ga forventet ruseffekt. Det er da meget sannsynlig at det var kokainklorid. Det er ikke uvanlig at kokain kan komme i klumper.