Hei. Jeg har tatt blodprøve og den viste hepatitt c.. er så redd
Kvinne, 22 år fra Hordaland

Vi synes det er trist å høre at du er syk, og vi skjønner godt at du er redd etter å ha fått beskjed om at du har hepatitt C. Vi har dessverre ikke veldig god kompetanse på denne sykdommen, og vi tenker at du kanskje kan trenge å prate med noen som vet og kan mer enn oss om din diagnose. Kanskje kan du trenge hjelp fra psykolog i en periode, dette er noe du bør ta opp med en lege som eventuelt kan henvise deg videre til behandling. For det finnes hjelp å få. Snakk med legen din om en henvisning til Infeksjonsseksjonen på Haukeland. Der kan du høre om behandling (det er nylig kommet en type behandling som skal være bra). Hvis du føler behov for kontakt med andre i samme situasjon som deg finnes du et forum for det på denne siden. Vi er lei for at vi ikke kan hjelpe deg mer og håper at du får god støtte av andre rundt deg, både familie, venner og hjelpeapparat.