Cosylan og Vallergan

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hva skjer om noen putter i seg ca 20 stk Vallergan sammen med en liten flaske cosylan? Har ikke tenkt til å prøve det ut, men er nysgjerrig. Alle steder jeg har spurt, har folk sagt «ikke gjør det!» «snakk med noen!» osv. men aldri svart på spørsmålet. :/ Liksom, blir det smerter av det og skader på hjernen eller dør man av det???
Kvinne, 15 år fra Møre og Romsdal


Både Vallergan og Cosylan har dempende effekt, og å kombinere disse i store mengder kan gi alvorlig forgiftning. Symptomer i forbindelse med denne typen forgiftninger kan være tap av bevissthet, kramper, pustestans og kvalme/oppkast. Konsekvenser av disse symptomene kan være muskelskader (utløst av kramper) og/eller skade på hjernen (utløst av oksygenmangel ved pustestans). Fordi du både kan miste bevisstheten og kaste opp kan det også være fare for at du blir kvalt av oppkastet ditt.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.