Ungdom og rus

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei, jeg har fått en skoleoppgave om ungdom og rus. Lurer derfor på hvorfor ungdom er en utsatt gruppe når det gjelder rus og rusavhengighet?
Kvinne, 18 år fra Møre og Romsdal

En kan si at ungdom er en utsatt gruppe fordi det er vanlig at de er nysgjerrige på rusmidler, og da spesielt alkohol. I tillegg er det slik at grunnlaget for vaner ofte legges i ungdomstiden. Det vil si at hvis man venner seg til å bruke rusmidler som ungdom innebærer det en risiko for at vanen blir med inn i voksentilværelsen. En rekke studier har vist at en tidlig oppstart med alkohol henger sammen med et høyt og risikofylt alkoholkonsum senere i livet (Rossow 2006), les mer om det i denne artikkelen av Ingrid Rossow på nettsidene til Rus & Samfunn. Du finner også mye informasjon om unge og rus på ung.no, og i denne artikkelsamlingen på forebygging.no er det også mye relevant stoff.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.