hei jeg har en skoleoppgave om pillemisbruk og lurer på vilke piller som er de som blir mest brukt innenfor pillemisbruk?
Mann, 14 år fra

Vi kan ikke gi deg noe helt korrekt svar på hvilke piller som misbrukes mest fordi det ikke finnes noen slik oversikt. Vi vet at noen mennesker som får piller på resept av legen sin selger disse pillene, men vi vet ikke hvem som gjør det, eller hvor mange piller de selger.
Vi vet også at noen ikke bruker pillene de får av legen slik som legen sier at de skal. Hvis de tar flere piller av gangen for å oppnå en rusfølelse er det også en form for pillemisbruk, selv om det er sine egne piller de tar. Hvor mange som gjør dette finnes det heller ingen oversikt over.
I tillegg til alle pillene som blir skrevet ut av leger i Norge kommer de som blir smuglet inn. Vi vet ikke hvor mange forskjellige piller som kommer over grensene, men beslag som politiet gjør kan gi oss en pekepinn.

Som du ser er det mange grunner til at vi ikke kan svare helt korrekt på spørsmålet ditt, men vi kan si noe om hvilke piller vi vet er «populære» blant rusmisbrukere. Vi vet at dempende piller (som benzodiazepiner) og smertestillende (som opioider) kan brukes for å gi rus. Det samme gjelder sentralstimulerende piller (metylfenidat og amfetamin) som først og fremst skrives ut til personer med ADHD.

 

 

Legg igjen en kommentar