Nedtrapping på Oxycontin

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei! Takk for dette tilbudet og håper så gjerne dere kan hjelpe meg. Saken er den at jeg har klart å «drite» meg ut med å bli avhengig av Oxycontin, og jeg ønsker så utrolig sterkt å slutte og lurer på om dere kan hjelpe meg med noen tips for å gjøre abstinensene litt mildere. Har vært oppe i veldig mange 80mg om dagen, men har nå klart å trappe ned til en kvart 80mg, altså ca 20 mg som jeg tar hver morgen. Ser ikke ut til at jeg klarer å kutte den helt ut da jeg blir utrolig dårli med både sterk kaldsvetting, angst, og ikke minst diare og oppkast da jeg har prøvd å kutte rett av. Har dere noen råd til

hvordan jeg kan gjøre dette mest mulig smertefritt, og komme meg helt av? Kan ikke dele dette med noen da jeg er redd for reaksjonene osv, så det er ingen sjangs i havet at jeg gjør det og det gjør det faktisk litt vanskeligere å bli forstått selvfølgelig. Kaldsvettingen KAN jeg holde ut, men er verst med mageknipen, diare og oppkast. Hvor lenge vil abstinensene vare, og hvordan fungerer fasene igjennom di? Ønsker veldig gjerne et godt utfyllt svar, har letet og lest mye på nett men føler ikke det metter nok på min nyskjerrighet og redsel for abstinensene. Hvor lenge vil di vanlige abstinensene vare og når ca blir jeg helt frisk? Blir dette å følge meg lenge? Har holdt på en kvart nå i ca 1 mnd, men kjenner det litt på kvelden og morgenen at den begynner/går ut! Vær så snill å hjelp meg! Setter stor pris på svar og ønsker meg selv lykke til.
Kvinne, 24 år

Det er bra at du har kommet deg ned på 20 mg morgen. Hvis du skal komme deg helt av, er du nødt til å være forberedt på noe abstinenser. Enten du stopper brått eller trapper ned sakte. Har du nok medisin til det, anbefaler vi en langsom nedtrapping. Men som sagt: helt unna slipper du ikke. Når du heller ikke ønsker å snakke med helsepersonell (vi skjønner ikke helt hvorfor), kan du ikke be om lindrende medisiner i abstinensfasen.

Hvis du har medisin nok, trapp ned som følger:

  • Fortsett som nå 20 mg i døgnet i en uke til.
  • Uke 2: 15 mg døgnet.
  • Uke 3: 10 mg døgnet.
  • Uke 4: 5 mg døgnet.
  • Uke 5: 5 mg annenhver dag.

Hvor lenge abstinensene vil vare har litt med hvor fort du seponerer å gjøre. Men uansett vil det gå opp og ned i noen uker.

Du kan dele det med oss uten å være redd for reaksjoner. Om du føler at du ikke klarer dette på egenhånd, anbefaler vi deg å ta kontakt med fastlegen din.  Du kan også ringe oss på 08588 for en prat om du ønsker dette.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.