Amfetamin og alkohol

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

hei, en nevø er nylig lagt inn på psyk pga angst, veldig redsel etc pga amfetaminbruk. uvisst hvor lenge han har drevet med det, men det har også vært stort alkoholforbruk samtidig. kan angst i så voldsom grad oppstod etter kort tids bruk? han er i full jobb og fremstår som «normal», men faren har påpekt at han synes det har vært mye festing siden august. det jeg har merket er at han er rastløs og litt hektisk i måte å snakke på /væremåte og mye skryt av seg selv.
Kvinne, 52 år fra Vestfold

Det er ikke uvanlig å få angst etter å ha brukt rusmidler som amfetamin og/eller alkohol. Delvis kan rusmidlene i seg selv skape denne angsten, og i tillegg kan bruk av amfetamin medføre problemer med å sove og spise. Uten tilstrekkelig søvn og næring kan angsten som selve stoffet skaper bli forsterket, og oppleves som meget ubehagelig. Når det gjelder alkohol, kan akutte symptomer av angst dempes ved bruk, mens langvarig alkoholforbruk kan forsterke plagene på grunn av abstinenseffekten. Dermed er det lett å ende i en ond sirkel der man fortsetter å drikke for å dempe angsten som kommer fordi man drikker.

Her finner du mer informasjon om amfetamin og alkohol.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.